دوره 2، شماره 3 - ( 1-1390 )                   سال2 شماره 3 صفحات 190-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

amiri H, Gorji E. Estimation of Phillips Curve with Regression Models of Smooth . jemr 2011; 2 (3) :169-190
امیری حسین، گرجی ابراهیم. برآورد منحنی فیلیپس با استفاده از مدل‌های رگرسیونی انتقال ملایم . تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1390; 2 (3) :169-190

1- دانشگاه علامه طباطبایی تهران ، hossienamiri@gmail.com
2- دانشگاه تهران
در بیشتر مطالعات منحنی فیلیپس به صـورت خطـی بیـن تـورم و بیـکاری یک رابطه‌ی ثابت وجود دارد. به‌تازگی مطالعات انجام شده درباره‌ی منحنی فیلیپس نشان می‌دهد که اولاً شیب منحنی فیلیپس تابعی از وضعیت اقتصاد کلان بوده و ثانیاً این رابطه نامتقارن است. اگراین موضوع درست باشد، فرض خطی بودن منحنی فیلیپس نادرست است. در این مقاله ارتباط بین تورم و بیکاری با عنوان منحنی فیلیپس و با استفاده از مدل‌های رگرسیونی انتقال ملایم برای کشور ایران در دوره‌ی زمانی 1386-1351 بررسی شده است. مدل رگرسیونی انتقال ملایم یک مدل رگرسیونی سری زمانی غیرخطی است که می‌توان آن را به‌ عنوان یک شکل توسعه‌یافته از مدل رگرسیونی تغییر وضعیت به‌شمار آورد. نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد که درکوتاه‌مدت بین تورم و بیکاری رابطه‌ی معکوس و غیرخطی وجود دارد. با توجه به نتیجه‌ی به‌دست آمده در کوتاه‌مدت این موضوع برای سیاست‌گذاران اهمیتی بالا دارد تا بتوانند یک رابطه‌ی یک به یک بین این دو متغیر برقرار کنند.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: رشد و توسعه و سیاست های کلان
دریافت: 1390/2/20 | پذیرش: 1390/4/5 | انتشار: 1390/3/25