دوره 3، شماره 9 - ( 7-1391 )                   سال3 شماره 9 صفحات 116-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

shahabadi A, Naziri M K, Nilforoushan N. The Effect of Electoral Cycles on the Growth of Public Health Expenditures in Selected Developing and Developed Countries (1994-2010). jemr 2012; 3 (9) :95-116
شاه آبادی ابوالفضل، نظیری محمدکاظم، نیلفروشان نیما. تاثیر چرخه‌های انتخاباتی بر رشد هزینه‌های بهداشت عمومی کشورهای منتخب درحال توسعه و توسعه‌یافته (2010-1994). تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1391; 3 (9) :95-116

1- دانشگاه بوعلی سینا ، shahabadia@gmail.com
2- دانشگاه بوعلی سینا

مطالعه رفتار احزاب و نامزدها در اقتصادهای مختلف توسعه ­ یافته و درحال توسعه نشان می ­ دهد که این گروه ها در تبلیغات انتخاباتی سعی می­کنند با ارائه­ سیاست­های اجتماعی متنوع، آرای مردم را به خود جذب نمایند. در این میان، هزینه­های بهداشت عمومی همواره به ­ عنوان یکی از مهم ­ ترین ابزار­های جذب رای بین نامزدهای انتخاباتی مطرح بوده است. سوال پژوهش حاضر آن است که آیا مولفه­های چرخه ­ های انتخاباتی تأثیر معنی­داری برروی رشد هزینه­های بهداشت عمومی در دو گروه کشورهای توسعه­یافته و درحال­توسعه منتخب دارند؟ برای پاسخ­گویی به این سوال از داده­های تابلویی مربوط به­دوره 2010-1994 استفاده شده است. بعد از انجام آزمون ایستایی متغیرها و آزمون هاسمن، به­منظور آزمون فرضیه­های تحقیق، از دو روش تابلویی­ایستا (اثرات تصادفی) و تابلویی پویا برای تخمین مدل استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان­دهنده وجود چرخه­های انتخاباتی در هر دو دسته از کشورهای مورد مطالعه است. به این معنی که در کشورهای موردمطالعه، سیاستمداران قبل از برگزاری انتخابات، هزینه­های بهداشت عمومی را به امید کسب سهم بیشتری از رأی مردم افزایش داده­اند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بخش عمومی
دریافت: 1391/3/17 | پذیرش: 1391/12/6 | انتشار: 1391/12/6