دوره 2، شماره 4 - ( 4-1390 )                   سال2 شماره 4 صفحات 122-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salmani B, Behbudi D, Mamipour S. The Role of Institutional Quality in the relationship of Real Exchange Rate and Oil Price, Case study: Oil-Exporting Economies. jemr 2011; 2 (4) :103-122
سلمانی بهزاد، بهبودی داود، ممی پور سیاب. نقش کیفیت نهادی در رابطه نرخ واقعی ارز با قیمت نفت، مطالعه موردی: اقتصادهای نفتی. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1390; 2 (4) :103-122

1- دانشگاه تبریز ، behsalmani@gmail.com
2- دانشگاه تبریز
چکیده:   (19328 مشاهده)
کشورهای با اقتصاد نفتی همواره با چالش اساسی نوسانات برونزای قیمت های نفت و اثرات آن بر ارزش پول داخلی مواجه بوده اند. هدف اصلی این مطالعه بررسی رابطه قیمت های نفت با نرخ واقعی ارز با تاکید بر نقش کیفیت نهادی اقتصادهای نفتی طی دوره 1995-2006 می باشد. برای این منظور از رهیافت داده-های تابلویی برای تخمین مدل استفاده شده است. نتایج تخمین مدل نشان می دهد که با افزایش قیمت های نفت، ارزش پول داخلی کشورهای مورد بررسی نیز افزایش یافته و به تبع آن توان رقابت پذیری آنها در تجارت بین الملل کاهش می یابد. اما داشتن کیفیت نهادی بالاتر از جمله کنترل فساد و حاکمیت قانون باعث بهبود رقابت پذیری کشورها شده و تأثیرپذیری نرخ واقعی ارز از تغییرات برونزای قیمت های نفت را کنترل و خنثی می سازد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تجارت و مالیه بین الملل
دریافت: 1389/11/20 | پذیرش: 1390/6/16 | انتشار: 1390/6/24