دوره 11، شماره 42 - ( 12-1399 )                   سال11 شماره 42 صفحات 187-214 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rezvani M, Bostan Y, Etghaei M, fatahi Ardakani A. Investigation of Changes in Bread Consumers' Preferences in Urban Areas of Iran Using WARP and SARP Approaches. jemr. 2021; 11 (42) :187-214
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-1929-fa.html
رضوانی محمد، بستان یدالله، اتقایی میلاد، فتاحی اردکانی احمد. بررسی تغییر در ترجیحات مصرف‌کنندگان نان در مناطق شهری ایران با استفاده از رهیافت‌های WARP و SARP. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1399; 11 (42) :187-214

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-1929-fa.html


چکیده:   (658 مشاهده)
بررسی رفتار مصرف‌کننده و عقلایی عمل کردن آن در انتخاب کالاها و خدمات مختلف ازآن‌جهت حائز اهمیت است که به سنجش ترجیحات افراد در قبال کالاهای داخلی یا خارجی پرداخته و اثرگذاری تکانه‌ها و سیاست‌ها را به‌صورت شکست ساختاری یا تغییر در ترجیحات افراد نشان می‌دهد. به‌عبارتی صحت فرض رفتار عقلایی مصرف‌کننده بررسی می‌شود. در این میان آزمون ترجیحات آشکارشده، روشی قدرتمندی است که به بررسی تغییرات در ترجیحات خانواده‌ها می‌پردازد. ازاین‌رو هدف از پژوهش حاضر بررسی پایداری و شکست ساختاری ترجیحات مصرف‌کنندگان شهری برای سبد مصرفی نان در دوره زمانی 1395-1376 با استفاده از اصول قوی و ضعیف آزمون ناپارامتریک ترجیحات آشکارشده در ایران است. در ابتدا ماتریس ترجیحات ضعیف آشکارشده با استفاده از داده‌های میانگین قیمت و مقدار انواع نان حاصل از طرح هزینه و درآمد خانوار در نقاط شهری و با مقایسه انتخاب‌های مصرف‌کنندگان در دوره‌های زمانی مختلف تشکیل شد. نتایج بررسی ماتریس WARP بیانگر عدم وجود تناقض در ترجیجات مصرف‌کنندگان سبد نان می‌باشد. به دلیل عدم وجود نقض در WARP در ادامه به بررسی تغییر در ترجیحات با استفاده از SARP پرداخته شد. نتایج نشان داد که رفتار عقلایی مصرف‌کنندگان انواع نان در خانواده‌های شهری ایران رد می‌شود. همچنین نتایج محاسبه‌ی آماره K-W دلالت بر وجود یک تغییر ساختاری در سال 1393 دارد و بیانگر عدم اثرگذاری شوک‌های زودگذر و وجود شکست ساختاری در ترجیحات مصرف‌کنندگان شهری برای نان است. با توجه به سال‌های شکست تابع مطلوبیت و تفکیک کل دوره و رفتار عقلایی مصرف‌کنندگان، پیشنهاد می‌شود در تخمین تابع تقاضا نان مصرفی خانوارها به این نکته توجه شود.
واژه‌های کلیدی: ایران، ترجیحات، نان، WARP، SARP
متن کامل [PDF 841 kb]   (137 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: کشاورزی
دریافت: 1398/12/20 | پذیرش: 1399/9/29 | انتشار: 1400/1/31

فهرست منابع
1. Aguiar, V. H., & Serrano, R. (2020). Cardinal revealed preference: Disentangling transitivity and consistent binary choice. Journal of Mathematical Economics, 102462. [DOI:10.1016/j.jmateco.2020.102462]
3. Amirahmadi, B. (1995). Survey of bread consumption in urban and rural areas of Iran and the share of bread in the supply of vital energy and household costs. Proceedings of the Special Meeting, Institute of Nutrition Research and Food Industry of Iran. 166. (in Persian)
4. Blundell, R. W., Browning, M., Crawford, I., De Rock, B., Vermeulen, F., & Cherchye, L. (2012). Sharp for SARP: Nonparametric bounds on the behavioural and welfare effects of price changes. Available at SSRN 2158658. [DOI:10.2139/ssrn.2158658]
5. Conover, W. J. (1999). Practical Nonparametric Statistics, (third ed.) Wiley, pp. 288.297.
6. Demuynck, T., Seel, C. (2018). Revealed preference with limited consideration. American Economic Journal: Microeconomics, 10(1), 102-31. http://doi:10.1257/mic.20150343 [DOI:10.1257/mic.20150343]
7. Diaye, M. A., Gardes, F., & Starzec, C. (2008). GARP violation, Economic Environment Distortions and Shadow Prices: Evidence from Household Expenditure Panel Data. Annales d'Économie et de Statistique, 3-33. http://DOI:10.2307/27739817 [DOI:10.2307/27739817]
8. Diaye, M. A., Gardes, F., and Starzec, C. (2008). GARP violation, Economic Environment Distortions and Shadow Prices: Evidence from Household Expenditure Panel Data. Annales d'Économie et de Statistique, 3-33. [DOI:10.2307/27739817]
9. Dong, F and Fuller, F. (2010). Dietary structural change in China's cities: Empirical fact or urban legend? Canadian Journal of Agricultural Economics/Revue canadienne d'agroeconomie, 58(1), 73-91. https://doi.org/10.1111/j.1744-7976.2009.01159.x [DOI:10.1111/j.1744-7976.2009.01159.x|]
10. Erfani, A., Davoodi, P., Sadeqi, F. (2017). Grouping of Monetary Assets in Iran Based on Nonparametric Approach to the Money Demand. Journal of Economic Research (Tahghighat- E- Eghtesadi), 52(4), 879-904. http://doi:10.22059/jte.2017.63663 (in Persian)
11. Frechette, D. L and Jin, H. J. (2002). Distinguishing transitory nonlinear shocks from permanent structural change. Structural Change and Economic Dynamics, 13 (2): 231.248. [DOI:10.1016/S0954-349X(02)00005-X]
12. Ghasori, Sh., Haghighi, A. (2016). Consumption of bread by Iranian households during 2007-2014. Statistics. 3(4), 46-52. (in Persian)
13. Homayonifar, M. Tavana, H. (2008). Application of the methodology of revealed preferences to test the rational behavior of rural households. Quarterly Journal of Economic Research, 8(2). (in Persian)
14. Hossinzad, J., Pakroh, P. (2016). Analysis of the structural changes in consumer preferences of red meat and chicken meat in Iran. Journal of Animal Science Researches, 26(1), 175-186. (in Persian)
15. Hovhannisyan, V. and Gould, B.W. (2012) Structural change in chines food preferences, Agricultural and Applied Economics Association's 2012 AAEA Annual Meeting, Seattle, Washington, August 12-14.
16. Hovhannisyan, V., Kondaridze, M., Bastian, C., & Shanoyan, A. (2020). Empirical Evidence of Changing Food Demand and Consumer Preferences in Russia. Journal of Agricultural and Applied Economics, 52(3), 480-501. [DOI:10.1017/aae.2020.13]
17. International :union: of Bakers and Confectioners (IUBC). (2018). https://www.worldbakersconfectioners.org/en/about-us/
18. Jin, H. J and Koo, W.W. (2003). The efects of the BSE outbreak in Japan on consumers preferences. European Review of Agricultural Economics, 30 (2), 173.192. [DOI:10.1093/erae/30.2.173]
19. Jin, H. J. (2006). Verifying timing and frequency of revealed preference violations and application to the BSE outbreak in Japan. Canadian Journal of Agricultural Economics, 54 (1): 139.157. [DOI:10.1111/j.1744-7976.2006.00042.x]
20. Kafka, K. I. (2021). Economic Theory and Economic Reality: A Continuously Dialectic Relationship. In Bridging Microeconomics and Macroeconomics and the Effects on Economic Development and Growth. IGI Global, (pp. 1-26). [DOI:10.4018/978-1-7998-4933-9.ch001]
21. Kohansal, M., Azam Rahmati, E. (2020). A Survey on Revealed Preferences of Iranian Citizens for Sugar and Lump Sugar. Agricultural Economics and Development, 28(110), 261-277. http://doi:10.30490/aead.2020.265689.1021 (in Persian)
22. Koo, A. Y. C. (1963). An Empirical Test of Revealed Preference Theory. Econometrica, 31(4), 646. [DOI:10.2307/1909164]
23. Kouhbor M A, Aghaei M, Rezagholizadeh M. Investigation the Consumer Choice in the Use of Dental Services Care Applying Hekman Two-Step Procedure. jemr. 2019; 9 (34) :139-170, http://dx.doi.org/10.29252/jemr.9.34.139 (in Persian) [DOI:10.29252/jemr.9.34.139]
24. Mehrara M, Yavari G, and Yaseri H. (2020). The impact of rice imports on domestic consumer welfare using the inverse demand system. Jemr, 11 (41) :51-89, http://dx.doi.org/10.21859/jemr.11.41.51 (in Persian)
25. Molla Yousefi, M. Hossinzad, J. (2018). Investigate changing consumer preferences for sugar and sugar baskets. 11th Biennial Conference of Iranian Agricultural Economics. Faculty of Agricultural Economics and Development, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran. (in Persian)
26. Mosavi Samrin, S. (2013). The evolution of consumer theory in economics and some issues. Jostar Mobin, 23. (in Persian)
27. Organization of Statistics of the Islamic Republic of Iran. (2015). Iran Household Expenditure and Income Report. (in Persian)
28. Pastor-Bernier, A., Plott, C. R., & Schultz, W. (2017). Monkeys choose as if maximizing utility compatible with basic principles of revealed preference theory. Proceedings of the National Academy of Sciences, 114(10), E1766-E1775. [DOI:10.1073/pnas.1612010114]
29. Sakhi, F. Bostan, Y. Rezvani, M. & Fatahiardakani, A. (2019). Pasteurized and unpasteurized milk structural failure analysis of consumer preferences in urban and rural households Iran. Agricultural Economics and Development, (In print). (in Persian)
30. Salami, H., Mohtashami, N. (2017). The Assessment of Absolute Poverty Lines Consistency in Provinces of Iran: The Revealed Preference Approach. Agricultural Economics, 11(1), 29-51. http://doi:10.22034/iaes.2017.24044 (in Persian)
31. Salami, H., Sadafi Abkenar, S. (2019). A non-parametric Approach to Specifying Changes of Preferences German Consumers for the Iranian and U.S. Pistachios. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research, 50(1), 79-95. http://doi:10.22059/ijaedr.2018.261600.668626 (in Persian)
32. Samuelson, P. A. (1938). A note on the pure theory of consumer's behaviour. Economica 5.17, 61-71. [DOI:10.2307/2549561]
33. Samuelson, P. A. (1948). Consumption theory in terms of revealed preference. Economica, 15(60), 243-253. [DOI:10.2307/2548836]
34. Smeulders, B., Crama, Y., and Spieksma, F. C. (2018). Revealed preference theory: An algorithmic outlook. European Journal of Operational Research, 272(3), 803-815. [DOI:10.1016/j.ejor.2018.04.026]
35. Varian, H. R. (1982). Non-parametric methods in demand analysis. Economics Letters, 9, 23-29. [DOI:10.1016/0165-1765(82)90092-1]
36. Varian, H. R. (2006). Revealed preference. Samuelsonian economics and the twenty-first century, 99-115. [DOI:10.1093/acprof:oso/9780199298839.003.0007]
37. World Bank. (2016). https://data.worldbank.org/
38. Zanardi, A. (2000). Are Individual Preferences for Public Spending Consistent with Garp? Econpubblica Working Paper No. 71. Available at SSRN: http://dx.doi.org/10.2139/ssrn.412240n

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Economic Modeling Research

Designed & Developed by : Yektaweb