دوره 11، شماره 41 - ( 9-1399 )                   سال11 شماره 41 صفحات 51-89 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrara M, Yavari G, Yaseri H. The impact of rice imports on domestic consumer welfare using the inverse demand system. jemr. 2020; 11 (41) :51-89
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-2034-fa.html
مهرآرا محسن، یاوری غلامرضا، یاسری حسن. تاثیر واردات برنج بر روی رفاه مصرف‌کننده داخلی با استفاده از نظام تقاضای معکوس. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1399; 11 (41) :51-89

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-2034-fa.html


چکیده:   (445 مشاهده)
برنج دومین محصول استراتژیک بعد از گندم و از پرمصرف‌ترین محصول غذایی در کشور محسوب می‌شود. رشد جمعیت، مصرف و تقاضای روزافزون، نوسانات قیمت و اثرات رفاهی ناشی از تغییرات مقدار و قیمت برنج لزوم توجه و برنامه‌ریزی و آینده‌نگری سیاست‌گذاران و نظام برنامه‌ریزی کشور را می‌طلبد. در این تحقیق در چارچوب سیستم تقاضای معکوس انواع برنج (برنج خارجی 1 و 2 و نیز چهار نوع برنج داخلی) با استفاده از داده های مقطعی مربوط به میزان مصرف و مخارج خانوارهای شهری طی سال‌های 1396- 1392 به روش رگرسیون به ظاهر نامرتبط (SURE) برآورد گردید و از میان 4 نظام تقاضای معکوسIADIS  و IROT  وINBR  وICBS  تنها سیستم تقاضای معکوسIADIS  با داده‌های روش تحقیق سازگار بوده و باتوجه به نتایج حاصل از آماره نسبت درست‌نمایی به سه مدل دیگر برتری دارد. برای بررسی اثرات رفاهی چهار سناریو تعریف و با استخراج اثرات جبرانی و معادل و تغییرات توأم مشخص گردید باتوجه به سهم بیش از 60 درصدی برنج خارجی درجه 1 و برنج خارجی درجه 2 در سهم مخارجی خانوارهای شهری تغییر در مقدار مصرف این نوع از برنج¬ها در مقایسه با برنج داخلی می‌تواند تأثیر قابل‌توجه‌تری بر رفاه خانوارها داشته باشد. نتایج تغییر مقادیر انواع برنج بر روی قیمت آنها در قالب سناریوهای مختلف نشان داد که اگر مقادیر مصرف برنج وارادتی کاهش یابد قیمت این برنج افزایش خواهد یافت. ولیکن میزان تغییر قیمت برای انواع برنج یکسان نبوده و شدت آن به کشش مقداری و مقیاس هریک بستگی دارد. از طرفی تقاضا برای انواع برنج در آینده به دلایل مختلف از جمله رشد جمعیت افزایش خواهد یافت، که اگر این افزایش تقاضا با افزایش مقدار در بازار همراه نباشد باعث افزایش قیمت انواع برنج خواهد شد
متن کامل [PDF 644 kb]   (112 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: کشاورزی
دریافت: 1399/2/24 | پذیرش: 1399/6/30 | انتشار: 1399/10/21

فهرست منابع
1.  Barikani, A .Sh,Shajari ; Amjadi, A. (2007). Calculation of Price and Revenue Elasticities of Food Demand in Iran. Using an Almost Ideal Dynamic Demand System. Journal of Agricultural Economics and Development, Fifteenth Year,60: 145-125.(Inpersian)
2.  Deaton, A. 1988 "Quality, Quantity, and Spatial Variation of Price," Americaneconomic Review (78) : 418-30.
3.  Deaton, A. , Muellbauer, J., 1980. An Almost Ideal Demand System. the American Economic Review, 70: 312-326.
4.  Deaton, A., J.Muellbauer. 1980. Economics and Consumer Behavior,Cambridge University Press, Cambridge. Dheibi, B. and Gil, J.M. 2003. Forecasting Food Demand in Tunisia Under Alternative Pricing Policies. Food Policy, 28: 167-186. [DOI:10.1016/S0306-9192(03)00027-7]
5.  Dhoubhadel, S. P and M. C. Stockton. 2010. "The US Import of Beef: Substitute Or Complement for Domestic Beef. Production?." 2010 Annual Meeting, February 6-9, 2010, Orlando, Florida.No. 56509.Southern Agricultural Economics Associationeales, J. S and L. J. Unnevehr. 1994. "The Inverse Almost Ideal Demand System." European Economic Review 380.1: 101-115. [DOI:10.1016/0014-2921(94)90008-6]
6.  Eales, J., Durham, C. and Wessells, C.R. 1997. Generalized Models of Japanese Demand for Fish. American Journal of Agricultural Economic, 79: 1153-1163. [DOI:10.2307/1244272]
7.  Fallahi, F., Mohammadzadeh, P. and Hekmatifarid, P. 2013. Investigating the Welfare Effects of Increasing the Price of Commodity Groups of Urban Households in the Country. Journal of Economic Research. 48 (2): 150-131.(In Persian)
8.  Fallahi, F., Mohammadzadeh, P. and Hekmatifarid,S,(2011),Study of Poverty and Its Determining Factors Among Urban Households in the Country, Journal of Economic Modeling Research. 2011; 1 (2) :41-64. (In Persian).
9.  Hassanpour,A. (1999). "Study of Price Behavior of Potatoes, Tomatoes and Onions Using the Reverse Demand System". Proceedings of the Third Conference On Agricultural Economic .(In Persian).
10.  Huang, K. S. 1988. "An Inverse Demand System for US Composite Foods." American Journal of Agricultural Economics 70.4: 902-909. [DOI:10.2307/1241932]
11.  Huang, K.S. 1983. the Family of Inverse Demand System, European Economics Review, 23:329-37. [DOI:10.1016/0014-2921(83)90036-3]
12.  Huang, K.S. 2000. Forecasting Consumer Price Indexes for Food: A Demand Model Approach. Food and Rural Economics Division, Economic Research Service, U.S. Department of Agriculture, Technical Bulletin. 1883.Huang, K.S. 2011.Measuring Inverse Demand Systems and Consumer Welfare. Paper Provided By Agricultural and Applied Economics Association in Its Series 2011 Annual Meeting, July 24-26, 2011, Pittsburgh, Pennsylvania with Number 103258.
13.  Ismaili, A (2010). Investigating the Transferability of Global Prices of Mutton, Beef and Poultry in the Country. Iranian Journal of Agricultural Economics and Development Research. 2: 146-137.(In Persian)
14.  Mortazavi, S. A,Abbasmiri., A. Chizari and M.Kavosi. (2012). Investigating Banana Imports in Iran. Agricultural Economics Research, 4: 20-1.(In Persian)
15.  Young, T. 1990. "An Inverse Demand System for US Composite Foods: A Comment." American Journal of Agricultural Economics 72.1: 237-238. [DOI:10.2307/1243163]
16.  K. K. G. Wong, Lin Zhu &Vinh Q. T. Dang (2019) Effects of Income Distribution in an Inverse Demand System: Evidence From Chinese Household Survey Data, Applied Economics, 51:49, 5328-5344, DOI: 10.1080/00036846.2019.1610720 [DOI:10.1080/00036846.2019.1610720]
17.  Pei Huang, "An Inverse Demand System for the Differentiated Blue Crab Market in Chesapeake Bay," Marine Resource Economics 30, No. 2 (April 2015): 139-156. [DOI:10.1086/679971]
18.  Salami,H. Jafari and Z. Shokohye. (2012). Biased Estimation of Aggregation in the Almost Ideal Demand System for Different Types of Meat in Iran. Journal of Agricultural Economics and Development, 1: 78-71.(In Persian)
19.  Sohrabi, F., J.Hosseinzadhe. ,Gh. Dashtye. (2011). "Estimation of Demand System for the Main Group of Foodstuffs of Urban Households in Iran Using Reverse Demand System". Agricultural Economics Research, 3 (4): 37.(In Persian)
20.  Sun C-H, Chiang F-S, Squires D, Rogers A, Jan M-S (2019) More Landings for Higher Profit? Inverse Demand Analysis of the Bluefin Tuna Auction Price in Japan and Economic Incentives in Global Bluefin Tuna Fisheries Management. Plos ONE 14(8),Published: August 23, 2019 Https://Doi.Org/10.1371/Journal [DOI:10.1371/journal.pone.0221147]
21.  Zamanzadeh H, Shahmoradi A. Estimating the Poverty Lines in Iran Based On Household Scale.Journal of Economic Modeling Research, 2012; 2 (6) :1-18.(In Persian).
22.  Stone, J. 1954. Linear Expenditure Systems and Demand Analysis: an Application To the Pattern of British, Demand, Economic Journal (64): 511-527. [DOI:10.2307/2227743]
23.  .Zamanzadeh H, Shahmoradi A. Estimating the Poverty Lines in Iran Based On Household Scale.Journal of Economic Modeling Research, 2012; 2 (6) :1-18. (In Persian)

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Economic Modeling Research

Designed & Developed by : Yektaweb