دوره 2، شماره 3 - ( 1-1390 )                   سال2 شماره 3 صفحات 216-191 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ameli A. Social Welfare Function Modeling (Case Study: Energy Subsidy). jemr 2011; 2 (3) :191-216
عاملی احمد. مدلسازی توابع رفاه اجتماعی (مطالعه موردی: توزیع یارانه انرژی). تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1390; 2 (3) :191-216

دانشگاه علوم اقتصادی ، ameli@ses.ac.ir
در این مقاله با مدلسازی توابع رفاه اجتماعی نحوه توزیع یارانه انرژی را در بین دهک های هزینه ای بررسی می شود. در مدلسازی توابع رفاه اجتمـاعی دو رویکـرد در نظـر گرفته می‌شود. رویکرد اول، برخورداری برابر دهک‌های هزینه‌ای از پرداخت‌های انتقالی (یارانه‌ی انرژی) و رویکرد دوم، در نظر گرفتن تفاوت بین دهک‌های هزینه‌ای در دریافت یارانه‌ی انرژی . چهار تابع در تعیین روش توزیع بین دهک‌های هزینه‌ای توضیح داده می‌شود و مقادیر بهینه توابع به دست می‌آید. با تبدیل روش طبقه‌بندی مصرف فردی متناسب با هدف COICOP)‌( به طبقه‌بندی استاندارد بین‌المللی صنعتی (ISIC)، مقادیر واقعی توابع رفاه و اختلاف مقادیر محاسبه شده از مقادیر بهینه مشخص می‌شود. ارزیابی پارامترهای بهینه و واقعی برای دو رویکرد و در دو سطح روستایی و شهری انجام شده است. در رویکرد اول اختلاف مقادیر واقعی و بهینه در توزیع پرداخت‌های انتقالی کم‌تر است و در این حالت مقدار رفاه اجتماعی در جامعه‌ی شهری نسبت به جامعه‌ی روستایی وضعیت بهتری دارد.
نوع مطالعه: توسعه ای | موضوع مقاله: انرژی، منابع و محیط زیست
دریافت: 1390/7/29 | پذیرش: 1401/1/20 | انتشار: 1390/3/25