دوره 3، شماره 8 - ( 4-1391 )                   سال3 شماره 8 صفحات 174-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

safamanesh H, Pahlavani M. Estimating Women’s Labor Supply in Iran. jemr 2012; 3 (8) :159-174
صفامنش هانیه، پهلوانی مصیب. برآورد مدل عرضۀ نیروی کار زنان در ایران . تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1391; 3 (8) :159-174

1- دانشگاه سیستان و بلوچستان ، safamanesh_h@yahoo.com
2- دانشگاه سیستان و بلوچستان

به عقیدۀ بسیاری از محققان علم اقتصاد، زنان در فرایند صنعتی‌شدن جوامع نقش بسزایی ایفا می‌کنند؛ اما متأسفانه با وجود داشتن توانایی لازم در پذیرفتن مسئولیت‌های اجتماعی، در محیط‌های کاری برای زنان تبعیض قائل شده و برخورد نامناسب با آنان می‌شود. این مسئله به کمتربودن میزان مشارکت اقتصادی آن‌ها در مقایسه ‌با مشارکت اقتصادی مردان منجر شده است. اهمیت بررسی موضوع مشارکت اقتصادی زنان از این نظر است که نرخ مشارکت اقتصادی زنان معیار پیشرفت و توسعه‌یافتگی در هر جامعه‌ای، اعم از توسعه‌یافته یا در حال توسعه، است. این پژوهش با استفاده از داده‌های کلان و رهیافت اقتصادسنجی داده‌های پانل انجام شده است. نتایج نشان می‌دهد نرخ مشارکت اقتصادی زنان، در 28 استان ایران، متأثر از متغیر کلیدی نرخ دستمزد است و متغیرهای کنترل تولید عبارتند از: ناخالص داخلی سرانه، نرخ بیکاری، سهم شاغلان بخش کشاورزی و صنعت با ضریب مثبت، سهم شاغلان بخش خدمات با ضریب منفی.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1391/2/26 | پذیرش: 1391/3/30 | انتشار: 1391/6/25