دوره 3، شماره 10 - ( 10-1391 )                   سال3 شماره 10 صفحات 56-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

sadeghi H, Afzalian A A, Haghani M, sohrabi vafa H. Forecasting the Long Run Electricity Demand Using Hybrid PSO-ANFIS Algorithm. jemr 2012; 3 (10) :21-56
صادقی حسین، افضلیان علی اکبر، حقانی محمود، سهرابی وفا حسین. پیش بینی تقاضای بلندمدت انرژی الکتریکی با استفاده از الگوریتم ترکیبیِ عصبی- فازی و انبوه ذرات. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1391; 3 (10) :21-56

1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور
3- دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور ، SohrabiVafa@gmail.com

با توجه به عدم امکان ذخیره انرژی­الکتریکی ، شناسایی عوامل­موثر بر تقاضای این حامل انرژی و پیش­بینی دقیق روند آتی آن، ضرورت دارد . تاکنون روش­های مختلفی در این زمینه مورد استفاده قرار گرفته است که در میان آن­ها روش­های هوشمند و به­ویژه روش­های فازی، دارای قابلیت­های بیشتری هستند. در مطالعه حاضر از سیستم ­ استنتاج عصبی- فازی ترکیب شده با الگوریتم انبوه­ذرات ( PSO  -ANFIS ) استفاده شده و پس ازشبیه­سازی روند تقاضای بلند­مدت انرژی­الکتریکی طی دورۀ 1359 تا 1389 و بررسی کارایی سیستم، روند تقاضای بلندمدت انرژی­الکتریکی کل کشور تا سال 1404 پیش­بینی شده است. نتایج مطالعه، قدرت بالای الگوریتم ترکیبی انبوه ذرات و سیستم استنتاج عصبی- فازی تطبیقی را در پیش­بینی تقاضای بلندمدت انرژی­الکتریکی تایید می­کند. نتایج نشان می ­ دهد که براساس محتمل­ترین سناریو، تقاضای انرژی­الکتریکی کشور در سال 1404 به 401 میلیارد کیلووات ساعت خواهد رسید . همچنین ، براساس نتایج بدست آمده، کارایی روش پیشنهادی در پیش­بینی متغیرهای مستقل در مقایسه با الگوی خطی ARIMA  بیشتر است.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: انرژی، منابع و محیط زیست
دریافت: 1391/3/24 | پذیرش: 1392/2/1 | انتشار: 1392/2/1