دوره 4، شماره 11 - ( 1-1392 )                   سال4 شماره 11 صفحات 140-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharifi A, Kiani G H, Khosh Akhlagh R, Bagheri M M. The Assessment of Renewable Energy Substitution in Iran:An Optimal Control Approach . jemr 2013; 4 (11) :123-140
شریفی علیمراد، کیانی غلامحسین، خوش اخلاق رحمان، باقری تودشکی محمد مهدی. ارزیابی جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر به‌جای سوخت‌های فسیلی در ایران: رهیافت کنترل بهینه. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1392; 4 (11) :123-140

1- دانشگاه اصفهان
2- دانشگاه اصفهان ، bagheri.mohammad1366@gmail.com
اگرچه سوخت‏های‏ فسیلی رشد سریع اقتصادی جوامع بشری را به‌همراه داشته، اما انتشار آلاینده‌های ناشی از مصرف این سوخت‌ها، موجب بروز تغییرات آب و هوایی شده است. از سوی دیگر، منابع سوختهای فسیلی نظیر نفت،گاز، ذغال‏سنگ و اورانیوم به تدریج در حال کاهش است. این موضوع، پژوهش در زمینه‏ انرژی‌های جایگزین و تجدیدشونده شامل انرژی خورشیدی و بادی را ضروری می-سازد. در این مقاله به منظور حداکثر کردن رفاه‌اجتماعی، یک مدل کنترل بهینه طراحی و با استفاده از روش الگوریتم ژنتیک، مسیرهای بهینه جایگزینی انرژی خورشید و باد به‌جای سوختهای فسیلی در طی زمان در ایران ترسیم شده است. نتایج تحقیق نشان می‌دهد در صورت ثابت ماندن هزینه تبدیل انرژی خورشیدی و بادی و در نظر گرفتن نرخ تنزیل اجتماعی پنج درصد، انتقال از انرژی‌های فسیلی به‌سمت انرژی خورشیدی و بادی در سال 1466( 77 سال پس از سال مبنا) و با فرض کاهش50 درصدی هزینه تبدیل انرژی خورشید و باد در هر ده سال، این انتقال در سال 1409 (20 سال پس از سال مبنا) می‌بایست صورت پذیرد. .
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: انرژی، منابع و محیط زیست
دریافت: 1391/7/6 | پذیرش: 1392/5/14 | انتشار: 1392/5/14